Фоторетушь та колаж для фотошопа: сучасні прийоми обробки фотографій

Час читання: 15 хвилин
743

Зміст

  1. Фоторетушь та колаж для фотошопа: сучасні прийоми обробки фотографій
  2. Редагування зображень з використанням програм
  3. Фоторетушь для усунення дефектів
  4. Фон для фотоколажу і колажування у Фотошопі
Зміст
Підписуйся на наш телеграм-канал
Більше цікавого про маркетинг та дизайн В нашому телеграм-каналі. Підписуйся😀

Фон для колажу, фотографії для журналів й публікацій в інтернеті, зображення для різноманітного використання - все це вимагає якісної обробки. Зараз фотографії та фотоколажі використовуються практично у всіх сферах. Їх можна побачити в ЗМІ та рекламних брошурах, на різних інтернет-порталах і сайтах. При цьому, якість зображення грає дуже важливу роль. Не можна опублікувати недостатньо естетичну картинку на якій є різні похибки.

Сучасні технології передбачають різні способи, які дозволяють швидко і якісно обробити фотографію, створити колаж для фотошопа. Для цього використовуються спеціальні програми та додатки.

Фоторетушь та колаж для фотошопа: сучасні прийоми обробки фотографій - Фото №1

Редагування зображень з використанням програм

Навіть при використанні професійної фотоапаратури, буває досить складно досягти якісного зображення. Крім того, будь-якому фотографу подобається експериментувати з обробкою знімка. Це дозволяє підкреслити потрібні деталі, перетворити зображення.

Існують базові прийоми, які використовують у своїй роботі багато фахівців:

  • усунення шуму - містить видалення дефектів у вигляді розкиданих пікселів, які найбільш часто виявляються на однотонних ділянках зображення;
  • зміна яскравості (може бути як недостатній, так і надлишкової) - має на увазі зменшення або збільшення кількості білого світла на фото, що дозволяє зробити зображення світліше або темніше;
  • зміна контрастності (може бути як недостатній, так і надлишкової) - містить коригування різниці між різними відтінками, які розташовані поруч (чим вище контрастність, тим більше помітними здаються переходи від одного кольору до іншого);
  • зміна насиченості, колірного тону, температури - дозволяє зробити один або кілька кольорів більш помітними на тлі інших або зовсім створити композицію в одній колірній гамі;
  • корекція різкості - дозволяє зробити краю окремих елементів на фото більш жорсткими або навпаки, розмитими;
  • усунення розфокусування - направлено на виправлення дефекту, викликаного неправильно встановленим фокусом або випадковим рухом!

  • Це далеко не повний список прийомів, які можуть використовуватися для редагування зображень. У сучасному світі найбільш часто для виконання всіх цих завдань використовують програму по типу Adobe Photoshop, Pixel Image Editor, GIMP. У всіх цих програмах досить широкий функціонал для редагування фотографій. Використовуючи таку обробку, можна підготувати зображення до друку, публікації або подальшого використання з будь-якою метою.

    Також у багатьох програмах є вже готові фільтри, пресети. Вони створені для швидкої обробки зображення. За допомогою фільтра ви можете оформити фотографію або колаж для фотошопа в конкретній колірній гамі або обробити кілька знімків в одному стилі для створення цілісної композиції. Крім цього, існують різноманітні фільтри з ефектом старовини (на них присутній пил, потертості та інші елементи). Така обробка дозволяє створити унікальний і неповторний стиль. У багатьох програмах користувач може самостійно створювати фільтри.

    Фоторетушь для усунення дефектів

    Якщо під редагуванням зображення зазвичай мають на увазі комплексну обробку, яка дозволяє в загальному поліпшити вигляд картинки, то фоторетуш спрямована на усунення дрібних дефектів. Часто вона використовується для обробки портретних фотографій, але також може застосовуватися для пейзажів.

    До фоторетуші відноситься:

  • усунення дефектів шкіри (акне, шрами, травми, зморшки, веснянки, пігментні плями й т. д.);
  • відбілювання зубів;
  • зміна кольору очей (його можна замінити зовсім або зробити більш насиченим);
  • корекція фігури (візуально можна зробити модель на фото більш стрункою або повної);
  • корекція особи (ніс, губи, вилиці та інші частини обличчя можна видозмінити так, як потрібно для зйомки);
  • зміна кольору волосся;
  • зміна кольору одягу або заміна деяких її елементів;
  • створення макіяжу або його зміна!

  • При обробці фотографії до ретуші потрібно поставитися особливо уважно. Якщо переборщити з корекцією, можна змінити на краще людини на фото таким чином, що він зовсім не буде схожий на самого себе. Спеціальні інструменти дозволяють досягти ідеальної гладкості шкіри, стрункої фігури і яскравого макіяжу.

    При цьому важливо розуміти, для якої мети ви обробляєте фотографію. Якщо фоторетуш проводиться для журнального знімка, варто приділити їй більше уваги, якщо для сімейного альбому - краще залишити фотографію максимально природною, виправивши деякі візуальні дефекти. В інтернеті є багато рекомендацій з приводу того, як спотворити фото в фотошопі і як добитися ідеальної обробки зображень.

    Також до фоторетуші часто відносять усунення дефектів на різних предметах, видалення непотрібних елементів з фотографії. Все це дозволяє досягти ідеального зображення, яке буде добре виглядати з усіма об'єктовими деталями.

    Фон для фотоколажу і колажування у Фотошопі

    Колажування містить в собі з'єднання декількох фрагментів різних зображень в єдину картинку. За фактом, колаж для фотошопа відносять до художніх видів редагування фото. Можна створити колаж для фотошопа, який буде виглядати незвично та яскраво, а можна просто замінити деякі деталі. В інтернеті ви знайдете різні ідеї для колажу в фотошопі.

    При коллажуванні елементи різних фотографій можуть поєднуватися один з одним в будь-якому порядку. Наприклад, може використовуватися метод накладення, коли один або кілька фрагментів «приклеюються» поверх іншого, який є фоновим. При цьому зображення можуть бути з'єднані в певному порядку або хаотично. Це залежить виключно від фантазії людини, який створює колаж для фотошопу.

    Фоторетушь та колаж для фотошопа: сучасні прийоми обробки фотографій - Фото №2

    Поєднання фотографій в фотошопі передбачає використання спеціальних програм. Часто в них є спеціальні елементи та готові шаблони, які дозволяють створити креативний колаж для фотошопа без особливих зусиль. Часто в таких додатках вже є фон для фотоколажу, який підбирається автоматично. Готова картинка може використовуватися для оформлення сторінок журналів або сайтів, також відмінно підійде в якості креативного подарунка для близької людини або друга.

    Фоторетушь та колаж для фотошопа: сучасні прийоми обробки фотографій - Фото №3

    Зараз колаж для фотошопа є повноцінним видом мистецтва, який дозволяє поєднувати навіть елементи, що здаються, на перший погляд, несумісними. Один колаж для фотошопа може поєднувати в собі кадри з кінофільмів і особисті фотографії, газетні вирізки і картинки з інтернету.

    При цьому, коллажуваня в фотошопі - досить трудомісткий процес. Спочатку необхідно продумати проект і визначити, якого результату ви хочете добитися в результаті, можна навіть створити малюнок. Допустимо використовувати готові ідеї для колажу в фотошопі або придумати щось своє. Тільки після цього можна вибирати фон для фотоколажу і поєднувати різні елементи.

    Під час роботи над колажем можна видозмінювати деталі, проводити додаткову ретуш та додавати фрагменти. При належній завзятості можна досягти приголомшливих результатів. Часто колаж для фотошопа використовують, щоб розповісти якусь історію, продемонструвати свої ідеї.

    У сучасному світі існує безліч інструментів для редагування фотографій й створення колажів. Якщо грамотно використовувати доступні можливості, можна поліпшити якість зображень, створити незвичайні композиції. Більшість програм знаходиться у вільному доступі, тому при бажанні, навчитися базовим прийомам фоторетуші може будь-хто.


    Підписуйся на наш телеграм-канал
    Більше цікавого про маркетинг та дизайн В нашому телеграм-каналі. Підписуйся😀