Як придумати логотип

Час читання: 9 хвилин
623

Логотип – це не просто кольорова іконка чи слова. Добротний логотип повинен мати певний сенс, особливо виражати як називається Ваше підприємство і чим воно займається. Логотип - це значна частина бренду компанії, яка дає початок фірмовому стилю. За своєю суттю він є особою компанії. Таким чином, якщо ви плануєте затриматися на ринку якомога довше, а також уберегти себе від підробок, то його наявність для Вас просто необхідна, адже тільки так Вас сприйматимуть як гідного конкурента, а споживач буде легко впізнавати.

Секрет логотипа в тому, що він приваблює свого клієнта своїм зовнішнім виглядом. Як показує практика, ідея ілюстрації засвоюється, на порядок, краще ніж текст. Тому розробивши для свого підприємства логотип, Ви допомагаєте споживачеві краще розібратися, чим саме займається Ваша компанія, тим самим скорочуючи витрати на рекламу.


Як створити логотип?

Для початку вам необхідно визначитися, який у вашого логотипу буде вигляд, стиль, а також форма.

Види логотипів:

  • Символічний. Це, мабуть, один із найпопулярніших видів логотипів. Його перевага в тому, що виглядає він, як абстрактний символ. Завдяки цьому він легко запам'ятовується клієнту, викликаючи певні асоціації.
  • Текстовий. Такі види представлені фірмовим шрифтом компанії, іноді доповнюючи їх невеликим графічним елементом. Переваги даного логотипу в тому, що його неважко запам'ятати й виділити серед конкуруючих фірм.
  • Комбінований логотип. Назва цього виду логотипа говорить сама за себе. А саме вони містять і символ, і текст, тим самим надаючи їм переваги двох попередніх видів, роблячи його виграшним.
  • Емблема. Це найпростіший вид, але дуже цікавий, він містить назву підприємства у певній художній формі.
  • Літерно-цифровий. Цей вид виглядає як символ, який може складатися з перших літер назви компанії. Якщо назва Вашого підприємства довга або важка для запам'ятовування, цей варіант логотипу створений спеціально для Вас.

З варіантами форм логотипа все набагато простіше. Їх може бути сім: коло, кільце, крива, квадрат, трикутник, горизонтальні та вертикальні лінії.

Однозначно, створення логотипа досить трудомістка робота. Необхідно враховувати всі невіддільні критерії та правила. Але винятки з правил все ж таки існують, і в цьому переконані багато компаній, підходячи до розробки логотипу вкрай творчо. І все ж таки, ми пропонуємо, перш за все ознайомитися з основними принципами створення логотипу:

  • Ненав'язливість. Не варто ускладнювати. Чим легше виглядатиме Ваш логотип, тим швидше він запам'ятається споживачеві. Обов'язково враховуйте той момент, як він виглядатиме у зменшеному розмірі, ілюстрація має бути ясна.
  • Запам'ятовуваність. Цьому принципу Ви повинні приділити особливу увагу, адже розробка логотипу за великим рахунком спрямована на підвищення популярності бренду. Його елементи повинні бути яскравими, чіткими, а також викликати у покупця певні асоціації.
  • Довговічність. Вигадуючи логотип, важливо розуміти, що він має бути незмінним. Зміни в моді та протягом часу, жодним чином не повинні впливати на Ваш логотип.
  • Орієнтація на сферу діяльності підприємства. По суті, зовсім не обов'язково, щоб логотип на 100% уособлював сферу діяльності підприємства, але, як показує статистика, саме такі лого підвищують попит і знову ж таки впізнаваність.
  • Співвідношення з особливостями підприємства. Створюючи логотип, Вам необхідно брати до уваги характерність Вашої компанії таким чином, використовуючи доречні шрифти та кольори.
  • Індивідуальність. Ще один важливий процес у створенні логотипа. Плагіат, на жаль, позитивно не вплине на вашу репутацію, а навпаки, лише зіпсує її.

Зрозуміло, краще за Вас ніхто не знає Вашу компанію. Однак, ми вважаємо, що до кожного ремесла потрібен професійний підхід. Команда Rocketmen пропонує Вам звернутися до наших висококласних фахівців. Ми зуміємо проаналізувати роботу Вашої компанії та завдяки логотипу вигідно підкреслимо вашу індивідуальність та перевагу серед конкурентів. Ви, беззастережно, можете довіритися досвіду нашої команди, а ми, зі свого боку, гарантуємо якісну роботу, виконану в чітко обумовлені терміни. Для кожного клієнта ціна може відрізнятися, адже ми беремо до уваги обсяг майбутньої роботи та безпосередньо вимоги самого замовника. Однією зі своїх головних особливостей ми вважаємо співпрацю з нашим клієнтом, адже наше основне завдання – створити такий продукт, який буде відповідати вимогам замовника.

Підписуйся на наш телеграм-канал
Більше цікавого про маркетинг та дизайн В нашому телеграм-каналі. Підписуйся😀