Особливості розробки дизайну сайту

Час читання: 4 хвилини
531

Будь-який інтернет – ресурс незалежно від його призначення оцінюється користувачами насамперед із зовнішнього оформлення і лише після цього за контентом, який він містить.

Перспективи розвитку та просування сайту значною мірою залежать від його дизайну. Потрібно розуміти, що створити універсальний дизайн, який припав би до душі кожному користувачеві - неможливо, оскільки смаки в тій же палітрі кольорів - справа досить специфічна і суб'єктивна. Але все ж таки існують єдині правила та вимоги щодо оформлення сайту при розробці - він має бути зручним у використанні та викликати позитивні емоції при перегляді у більшості користувачів.

У сучасному світі мобільні пристрої займають активні позиції, а кількість відвідувань мережі з них зростає щодня, тому адаптивний дизайн сайту в наш час – це необхідність. Адже відвідувач не користуватиметься незручним ресурсом та, швидше за все, закриє вкладку.

Незалежно від типу сайту та призначень його дизайн повинен бути незабутнім, максимально унікальним та відповідати специфіці його роботи. Вибір гами кольорів, фігур, ліній та інших елементів оформлення сайту значною мірою залежить від особливостей цільової аудиторії ресурсу: віку користувачів, співвідношень чоловічих та жіночих осіб та національностей.

Але навіть знаючи все це, веб-дизайнери часто припускаються серйозних помилок у створенні зовнішнього оформлення ресурсу, найбільш поширеними з яких є:

  • Велика кількість зайвих елементів, які тільки псують дизайн;

  • Неправильний вибір комбінацій кольорів;

  • Створення складної або заплутаної навігації;

  • Поєднання нейтрального фону з різнобарвними, яскравими елементами;

  • Неправильне розміщення логотипу на сайті;

  • Застарілість оформлення сайту.

Потрібно розуміти, що якісно виконаний дизайн сайту дає можливість з першого погляду зацікавити відвідувача та стимулювати його до повернення на сайт знову та знову.

Підписуйся на наш телеграм-канал
Більше цікавого про маркетинг та дизайн В нашому телеграм-каналі. Підписуйся😀